Salut

Una bona alimentació és important per tenir una bona salud. Menjar els aliments correctes i en les proporcions correctes eviten enfermetats cardíaques i càncers, i proporciona una bona calitat de vida. Desgraciadament, en occident es menja incorrectament. S'abusa dels greixos saturats, dels carbohidrats, de las calories i no es consumeix la suficient fibra.

Seguir la DIETA MEDITERRÀNIA garantitza una equilibrada ingesta d'aliments que proporcionen les vitamines, les proteines, els minerals, les calorias, les grases i la fibra que el cos humà necesita. Els cereals, les llegums, la fruita, les hortalisses, l'oli d'oliva i el peix constitueixen la base de la dieta Mediterrània.

El peix té un alt percentatge de proteïnes de no menys qualitat que la carn, i té menys grasses saturades. El greix del peix és ric en àcids grassos insaturats, que ajuden a l'eliminació del colesterol a la sang.

El peix és una bona font de iode i conté ferro, magnesi, calci, vitamines del grup B, així com vitamines A i D i nivells de sals molt recomanables per a la salut i molt important per al creixement. També és fàcil de digerir.

Si el peix és un bon aliment per a la salut, no ho és menys per al paladar i per guardar la línia.

Hi ha diferents tipus de peix i de marisc amb els seus propis beneficis:

    - Peix blau: Conté més d'un 5% de compostos grassos (tonyina, bonito, sardina, anxova, peix espasa, etc.)

              

                   Seitò                                  Verat                           Peix espasa

   

    - Peix semigràs: Conté entre un 2% i un 5% de compostos grassos (llobarro, orada,etc)

           

                     Orada                                           Llobarro

 

    - Peix blanc: Conté menys d'un 2% de compostos grassos (lluç, bacallà, llenguado, rap, lisa, etc.)

            

                       Rap                                                Llenguado

 

    - Marisc - crustacis: Escamarlà, gamba, llagostí, bou, etc.

             

                   Escamarlà                                    Llagosta vermella

 

    - Marisc - mol·luscs: Dividim els mol·luscs en bivalves (musclo, cloïssa, ostra, etc.) i els cefalòpodes (pop de roca, sèpia,etc.)    

             

                     Pop                                                  Calamar